Запрошуємо на «Пленер на дотик»

Автор: . 13 Тра 2013 в 23:40

ХОВ САУ разом з партнерськими організаціями запрошує до участі у творчому воркшопі

 

 

Херсонське обласне відділення Соціологічної асоціації України, Білозерський районний музей імені Дмитра Багалія, Херсонський обласний благодійний фонд імені Поліни Райко оголошують конкурс на участь у воркшопі «Пленер на дотик», який проходитиме у рамках проекту «КУЛЬТУРА НА ДОТИК» у Білозерці та Херсоні у червні 2013 р.

Концепція. Як відомо, «вимкнення» одного з органів відчуттів загострює інші. Тимчасове «вимкнення» зору, слуху, нюху може стимулювати художню уяву артиста. Та якщо ми потім «вмикаємо» всі органи відчуття, то це дає ефект Мілона Кротонського. Цей легендарний грек носив на плечах теля, щоб наростити силу. У міру того як теля підростало і перетворювалося на бика, росла й сила атлета. Після серії «вимикань» одного з органів відчуття, тобто творчих вправ на асоціативне сприйняття звукової, вербальної, зорової та іншої відокремленої інформації, артист поступово «нарощує силу» і після зняття обмежень створює принципово новий витвір мистецтва.

Розклад. Під час воркшопу будуть проводитися лекції, практичні заняття, інтерактивні екскурсії, задаватися вправи, скеровані на занурення у світ одного відчуття. У фіналі кожний учасник має створити свій витвір мистецтва – свою ілюстрацію (в будь-якому жанрі) до твору Ольги Скороходової «Як я сприймаю й уявляю навколишній світ». Вести воркшоп будуть М.Афанасьєв, В.Машницький, М.Гоманюк та С.Дяченко. Роботи учасників будуть представлені на виставці «Мистецтво на дотик», яка відбудеться 2-13 липня 2013 р. у Виставковому залі Національної спілки художників України.

Умови. Учасники забезпечуються матеріалами для роботи, коштами на проїзд та харчування під час занять. Для участі у воркшопі здобувач має надіслати заповнену анкету на адресу gomanuk@gmail.com. Учасники воркшопу будуть заздалегідь повідомлені про точні дати його проведення.

Проект «Культура на дотик» реалізується в рамках міжнародного проекту «Нове дихання культури: спадщина наповнена життям мистецтва» (лідуюча організація – ЦМІ «Тотем»). Проект фінансується Європейським Союзом (програми Східного партнерства з питань культури).

Рубрики: Новини


Отзывов пока нет.

Ваш отзыв