В тиші я чую відлуння дому

Автор: . 13 Гру 2023 в 20:53

markХОВ САУ у партнерстві з Центром культурного розвитку «Тотем» видало набір листівок «Херсон звідусіль».  На листівках херсонські художниці та художники  діляться своїми спогадами та думками про Херсон.

Після початку повномасштабної російської агресії херсонців розкидало по усьому світові. Від Чорнобаївки до Австралії, від Миколаєва до Бангкоку. Херсонці живуть високо в горах і глибоко в лісах, на островах і в мегалополісах, біля екватора і за полярним колом. Але ми все одно залишаємося громадою, не зважаючи на те, де ми зараз є. І хоча після окупації херсонських митців розкидало по світу, вони не втрачають зв’язку з батьківщинами – великою та малою.

Ми звернулися до херсонських художників з пропозицією створити листівки, які хоча б на мить поєднали нас один з одним через звичайну пошту. Ідея полягала в тому, щоб листівки з різних країн, прислані на головпоштамт Херсона стали матеріальним свідоцтвом того, що херсонці попри розсіяння не втрачають зв’язок з містом. Створення комплекту авторських листівок – це першим крок у запланованій кампанії посткросінгу, тобто обміну паперовими листами та листівками між херсонцями та Херсоном.

Тож на заклик відгукнулося 30 художників та художниць, які надіслали свої пропозиції. На їх основі було створено набір листівок «В тиші я чую відлуння дому». До першого випуску було відібрано 12 робіт. Це комп’ютерна та звичайна графіка, акварель, живопис, фотографії об’єктів виконаних херсонцями, які зараз знаходяться хто в Херсоні, хто за кордоном, а хто ВПО в інших містах України. Це Макс Афанасьєв, Вікторія Березіна, Маргарита Болгар, Олександр Жуковський, Олександр Печерський, KAR, Надія Петровська, Михайло Рай, Ліліана Реліч, Юлія Розенцвейг, Артур Сумароков, Костянтин Терещенко, Світлана Юр’єва.

Цей набір листівок знайомить поціновувачів та поціновувачок мистецтва з невеличкою частиною доробку херсонської арт-тусовки за роки війни, а також із сучасною географією херсонського мистецтва. Якщо ви бажаєте, щоб його побачили якомога більше людей – роздруковуйте будь-яку листівку (можна скачати тут), наклеюйте на листівку марку, кидайте її у поштову скриньку – і мистецтво нескореного Херсона піде далі подорожувати по світу. Відправляти листівки можна кому завгодно, але одну обов’язково просимо прислати за адресою: Херсон звідусіль, А/C 111, Головпоштамт, Херсон, 73003.

Можна також самому зробити авторську листівку або взяти будь-яку листівку в тій місцевості, де ви зараз проживаєте. Це може бути стандартна листівка з видами вашого міста чи краю, або якась рекламна листівка, або будь-що, що має розмір листівки. Якщо ви на це наклеїте марку і напишете адресу – то ця вісточка обов’язково дійте до адресата. Якщо ви напишете на листівці зворотню адресу, то ми обов’язково вишлемо вам листівку з набору «В тиші я чую відлуння дому». Також можете на листівці коротко описати вашу  ідею, яку можна використати для відновлення Херсона. Всі надіслані на  листівки Головпоштамт Херсона листівки стануть основою виставки, а згодом і музейної експозиції. Так що не втратьте можливість увійти в історію!

Проект реалізується  ГО «Херсонське обласне відділення  Соціологічної асоціації України» за підтримки Institut für Auslandsbeziehungen e.V.

 

Подивитися або роздрукувати листівки

 

mark_02

photo_2023-11-20 13.43.46

Рубрики: Новини


Отзывов пока нет.

Ваш отзыв