Дослідження прифронтової повсякденності

Автор: . 20 Вер 2023 в 0:00

p-tutВ Херсоні створено унікальний телеграм-канал, де знаходяться спостереження за повсякденним життя жителів міста в умовах окупації та бойових дій


 

«Ніхто про Херсон не розкаже так, як самі херсонці, які залишаються і живуть у Херсоні. 

Херсон Тут – це ТГ-канал про те, про що говорять, думають та мріють херсонці, які живуть тут, у Херсоні». Це з опису з телеграм-каналу Херсон ТУТ (https://t.me/kherson_tut). Телеграм був створений у травні 2022 року, у розпал окупації і працює до сих пір. На каналі фактично створено базу даних про те, як жили звичайні херсонці в окупації та після звільнення. Тут про все: про що розмовляли люди, на що звертали увагу, як проводили вільний час, як виживали, що їли, де шукали продукти, як виглядали вулиці міста тощо. На каналі є короткі історії про херсонців, розмови між херсонцями, фотографії з побутовими сюжетами (двори, оголошення, люди тощо). Окрема увага приділена патріотичному руху в місті – патріотичним графіті, листівкам, акціям у публічному просторі. 

Також автори каналу ведуть декілька цікавих рублик: Херсон ТАМ (це фото від херсонців, які зараз не в Херсоні), вулиці Херсона (історії як раніше називалися вулиці міста і як зараз, і чому саме так), і «Колись і зараз» (це про те, як будинок чи вулиця в Херсоні виглядали 50-60 років тому і як зараз). А також на каналі повно тонкої іронії та дотепних херсонських жартів, які можуть комусь здатися недоречними, вони підвищують настрій у ці важкі часи. 

 

Рубрики: Новини


Отзывов пока нет.

Ваш отзыв