Доторкніться до історії власними руками

Автор: . 05 Лис 2021 в 16:54

muzej_miniЗапрошуємо відвідати Білозерський музей імені Георгія Скадовського, де за участі Херсонського обласного відділення САУ було облаштовано нові інтерактивні експозиції

 

muzej1Херсонські соціологи разом з білозерськими музейниками здійснили переекспозицію Білозерського музею. В музеї облаштовано 5 інтерактивних експозицій, де відвідувач може взаємодіяти з експонатами – впізнавати їх на дотик, одягати, грати на них, нюхати і, навіть, пити. В нашому музеї замість звичного «Нічого не торкатися», ви почуєте «Доторкніться до історії власними руками».

 

 

Експозиція «Культура на дотик»

muzej2 muzej33

 

 

 

 

 

 

 

Експозиція присвячена сліпоглухій письменниці та вченій Ользі Скороходовій. Під час інтерактивних екскурсій відвідувачі руками «оглядають» експонати, які знаходяться у «чорних» скринях, беруть участь у заходах за «мистецьким столом», під час яких можна навчитися писати шрифтом Брайля, працювати наосліп, знайомитися з предметами за допомогою різних органів відчуття, пізнаючи їх з інших сторін.

Експозиція «Наш Бондарчук»

Цей куточок присвячений відомому режисеру, володарю премії̈ Оскар, уродженцю Білозерки Сергієві Бондарчуку. Експозиція включає аналоговий̆ кінопроектор “Україна” зі стрічками, де Бондарчук виконує ролі Тараса Шевченка та Івана Франка. Відвідувачі можуть самі “заряджати” кінопроектор і передивлятися твори знаменитого актора та режисера. Ви також можете у нас оцифрувати свої сімейні кіноплівки.

Експозиція «Дивовижний очерет»

Ця експозиція про використання очерету в побуті мешканців придніпровського краю. В експозиції̈ представлені артефакти, що мають відношення до цього: унікальні бляшані калоші для косіння очерету, козацькі люльки з очеретяними чубуками, очеретяні сопілки-пищикі, на яких можна пограти і які можна самому виготовити по відео-інструкції від музичного майстра.

Експозиція «Народна примірювальна»

До експозиції входять предмети народного одягу – як аутентичні, так і пошиті за історичними зразками – жупан, плахта, шаровари, сорочки, постоли, бараняча шапка. Цей одяг носили наші предки 200-300 років тому. Все це ви можете приміряти у нашій стильній примірювальній та зробити фотографії на згадку.

Інтерактивна сувенірна лавка

muzej4Наша сувенірна лавка містить предмети козацького та селянського побуту – глиняні козацькі люльки, виготовлені за старовинними зразками, козацькі поливні піали для кави та очеретяні сопілки-пищикі. В музеї ми можемо почастувати відвідувачів кавою за старовинним рецептом – по-козацькі з сіллю. Можна також придбати магніти та кружки з символікою Білозерки та логотипом Білозерського музею.

Білозерський музей розташовано у центрі смт. Білозерка за 17 км від Херсона на шляху до унікальних туристичних об’єктів:
• Станіславська геологічна пам’ятка (Херсонські гори)
• Касперовський та Хаблівський маяки
• Осетровий завод у селищі Дніпровське
• Бази відпочинку та рибальства у селах Велетенське та Кізомис
• Пам’ятка природи «Джерело св. Іоанна Скадовського» у Білозерці
• Пам’ятний знак на місці будинку, де жив Сергій Бондарчук
• Місце впадіння Дніпра у Дніпровсько-Бузький лиман у Кізомисі

В музеї ви також почуєте про історію заснування Білозерки Іваном Ганібалом, про винайдення вакцини від сибірської виразки у Білозерці, про садибу сім’ї Скадовських та її знаменитий гостей, захопливу історію життя Ольги Скороходової та багато іншого. Музей може бути цікавим для усіх, але для дітей у нас розроблені окремі пізнавальні екскурсії.

Адреса музею:
Херсонська обл., Херсонський р-н, смт.Білозерка, пров.Харченка, буд. 19/81

Вебсайт Білозерського музею

Замовлення екскурсій через сторінку у ФБ

Сторінка в Інстаграм
@bilozerka.museum

Контактний телефон:

Публікацію надруковано в рамках проєкту «Конкурентоспроможна громада — конкурентоспроможний музей!», який реалізовувався Білозерським музеєм та ГО «ХОВ САУ» 2021 року в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду, Державного агентства розвитку туризму.

muzej logo1 muzej logo2

Рубрики: Новини


Отзывов пока нет.

Ваш отзыв