Багатокультурна Таврія в обличчах та пам’ятках

Автор: . 30 Січ 2016 в 9:53

tavriya-info-miniЗусиллями Херсонського відділення САУ та ЦМІ “Тотем” в Херсоні з’явився новий інтернет-ресурс, присвячений етносоціології та культурному розмаїттю Таврії

 

tavriya-info22 січня 2016 року Херсонське відділення Соціологічної асоціації України та ЦМІ «Тотем» презентувало новий інтернет-ресурс “Шлях через культури”, присвячений культурному розмаїттю Таврійського краю. Сайт одночасно виконує функції освітнього та туристичного ресурсу. На сайті зібрані відомості про історичні та архітектурні пам’ятки, що мають відношення до різних етнічних груп Півдня України, статті про видатних осіб нашого краю, що мають різне етнічне походження, та інформацію про сучасне етнокультурне життя регіону. Інформація на сайті розташована у вигляді туристичних маршрутів по Херсону, Херсонській області та Таврії. Тобто за бажанням чи при нагоді користувачі сайту зможуть відвідати описані на сайті об’єкти фізично ¬– пішки, на велосипеді або автівкою.

Робота над сайтом триватиме й далі – будуть розроблятися нові маршрути, доповнюватися розділи зі статтями та сторінками національно-культурних товариств усієї Таврії. Зацікавлені особи можуть долучитися до цього процесу. Також у співпраці з кафедрою соціально-економічної географії Херсонського державного університету триває робота над електронним додатком до сайту – «Атласом етнічних груп Таврії». Атлас буде ілюстрований фотографіями людей, пам’яток, цікавих об’єктів та предметів, картами етнокультурних туристичних маршрутів.

Сайт створений в рамках проекту «Багатокультурна Таврія» у співпарці з Департаментом з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА. Метою проекту «Багатокультурна Таврія» є створення умов, що сприяють усвідомленню мультикультурності Таврії і формуванню іміджу Таврії як багатонаціонального та толерантного регіону.

Проект «Багатокультурна Таврія» реалізується в рамках Української Миротворчої Школи за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні

Рубрики: Новини


Отзывов пока нет.

Ваш отзыв