«Культура на дотик» на площі Свободи, 1

Автор: . 02 Лип 2013 в 22:52

На головному виставковому майданчику Херсона відбулося відкриття виставки «Культура на дотик», створеної  в межах однойменного проекту ХОВ САУ

 

У Виставковій залі Херсонської обласної організації Національної спілки художників України 2 липня 2013 р. відбулося відкриття виставки «Культура на дотик», присвяченій видатній письменниці та науковцю Ользі Скороходовій (1911, Білозерка, Херсонської обл. – 1982, Москва) – всесвітньо відомій письменниці, вченій-дефектологу, автору низки наукових та літературних праць, які були створені нею при повній відсутності зору і слуху.

 

 

 

Захід є черговою роботою Херсонського відділення САУ разом з Білозерським музеєм та Фондом імені П.Райко в межах проекту «Культура на дотик». Під час відвідування виставки глядачі мають можливість оглянути як експозицію Ольги Скороходової, яка постійно експонується в Білозерському районному музеї, так і мистецькі роботи, створені під час «Пленеру на дотик» (художній керівник – Макс Афанасьєв). Протягом зазначеного пленеру молоді художники, режисери, графіки, акціоністи, скульптори, хореографи (разом 16 осіб з Херсону, Білозерки та Росії) працювали над художніми творами, присвяченими книзі Ольги Скороходової «Як я уявляю, сприймаю та розумію навколишній світ» та сприйняттю «світу одного відчуття». В результаті двотижневої інтенсивної лабораторної та польової роботи на світ з’явилися художні рефлексії у найрізноманітніших жанрах мистецтва та дизайну – живопис, графіка, фотографія, реді-мейд, відео-арт, монументальне мистецтво, танець, інсталяція тощо, а також ілюстрації до головної книги О.Скороходової. Однією з особливостей виставки є те, що всі її об’єкти можна оглядати руками, а також слухати та нюхати. Усі учасники можуть безкоштовно взяти на згадку буклети проекту «Культура на дотик та листівки експозиції. Під час виставки також проводиться соціологічне дослідження – екзит-пол (опитування відвідувачів (за бажанням) на виході). Інтерв’юери – студенти-соціологи Чорноморського державного університету імені Петра Могили (Миколаїв).

Виставка працюватиме з 2 по 13 липня 2013 року з 10.00 по 18.00. Щодня, о 13.00 будуть проводитися екскурсії (тривалість – 40 хв.). Відвідувачі зможуть взяти участь в інтерактивних заходах, пройти бліц-курс з писання шрифтом Брайля, ознайомитися з принципами дактилології, самому створити мистецький об’єкт «на дотик». Приймаються замовлення на проведення колективних позапланових екскурсій (мінімальна кількість учасників – 10 осіб).

Контактна особа – куратор виставки «Культура на дотик», голова ХОВ САУ, к.соц.н., Микола Гоманюк, 066 105 39 77.
Додаткова інформація про проект знаходиться на сайті Соціологічної спільноти Херсона http://soc.ks.ua/
Виставка створена у рамках міжнародного проекту «Новий подих культури: спадщина наповнена життям мистецтва», що фінансується Європейським Союзом (лідируюча організація – ЦМІ «Тотем»).

 

Рубрики: Новини


Отзывов пока нет.

Ваш отзыв