Проект ХОВ САУ став музейною експозицію

Автор: . 19 Сер 2024 в 7:05

p-map

Проект ХОВ САУ «Херсон звідусіль» став музейною експозицією в Херсонському краєзнавчому музеї

 

Музейники Херсонського краєзнавчого музею прийняли в дар експонати від херсонських соціологів. Це предмети пов’язані з періодом окупації та подіями 2022-2024 років. Учасники ХОВ САУ збирали їх під час усього часу війни. Цілий набор цінних експонатів передали також Олег Д. – відомий херсонський волонтер, Олександр Ш. – корінний мешканець Воєнки, Борис Р. – завзятий пенсіонер з Мельниць, відчайдушна Яна Г. з Таврійського та багато інших небайдужих херсонців.
Окремий набір експонатів – це експонати проекту «Херсон звідусіль». Це листівки, надіслані в Херсон херсонцями з різних міст та країн, набори поштових марок та штемпель для спеціального гасіння, а також набори авторських листівок, розроблених херсонськими митцями. Музейники розклали експонати по тематичним стендам, додали інші експонати (поштовий ящик та поштову торбу) і приготували карту-стенд з географією того, де розселилися херсонці після початку окупації міста.
Відкриття виставки відбулося 19 серпня 2024 року. Не можемо наразі говорити про те, де саме знаходиться виставка, але вона буде працювати до грудня 2024 року, а після того перекочує в одне з приміщень Херсонської обласної організації Національної спілки художників України. Чому туди? Справа в тому, що частина листівок – це малюнки, колажі, авторські фото, які мають й мистецьку цінність. Їх виконали такі відомі херсонські митці як Семен Храмцов, Ріна Храмцова, Олександр Танасюк, Катерина Білетіна, КAR, Світлана Афанасьєва та ін. Якщо у вас буде бажання відвідати виставку – пишіть в лічку на сторінці проекту «Звільнена мапа Херсона» у ФБ. Організуємо. Про відкриття експозиції — дивіться та читайте у матеріалі Суспільного.

hz-07

hz-01

hz-05

hz-04

hz-02

 

 

 

 

hz-03hz-06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Европейский фонд за демократию — Википедия

В межах проєкту «Звільнена карта Херсона» за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

Рубрики: Новини


Отзывов пока нет.

К сожалению, комментарии закрыты.